Saga of Sweden startades 2009 i Helsingborg. Sedan 2014 sker all design och tillverkning i Göteborg.

Affärsidén är att skapa personliga smycken där din önskan som kund styr budskapet. I Saga of Sweden förenas dina ord och min design i smycken, inspirerade av den svala nordens vilsamma enkelhet. Smyckena tillverkas endast på beställning, så att varje smycke blir unikt.

Alla smycken hos Saga of Sweden är tillverkade helt i 925 sterling silver, vars äkthet intygas på den logotyp (SAGA) som finns på baksidan av alla smycken. Stenarna som används är halvädelstenar, försiktigt formade i Saga of Swedens designspråk. Pärlorna är äkta, odlade sötvattenspärlor. Dessa kan endast fås i naturens egna färger; vitt, rosa och lila. Pärlorna väljer jag ut en och en för att försäkra mig om en fantastisk kvalitet och lyster.

Tanken kring våra smycken är övertygelsen om varje människas speciella kärlek till sina nära. En kärlek åt vilken man bara önskar det genuina och det vackraste. Namnet Saga – hon som ser, härstammar från de fornnordiska språken. Det är att kunna se det rena och det unika och sedan sammanviga dem i silversmidets hantverk, som utgör grunden i Saga of Sweden.

Välkommen!

Saga of Sweden

Klarna