Silver är ett skönt & häftigt material! Läs detta så ditt silversmycke håller längre.


Förvara gärna dina smycken i medföljande ask när du inte använder dem. Förvara ej asken i våtutrymmen, t ex i badrummet.

Tag av dig dina smycken när du diskar, duschar, sportar eller i andra situationer där de riskerar att skadas. Undvik salt- och klorerat vatten.

Ibland kan silver oxidera, detta är en naturlig process som uppfattas som att silvret mörknar. För att undvika detta är de flesta av våra smycken rodierade, d.v.s. belagda med en tunn yta av rodium. Rodium är en av jordens ädlaste metaller och ingår i platinagruppen. Rodiering är samma behandling som man normalt gör på vitguld. Med tiden kan den rodierade ytan slitas ner och silvret blottas och uppfattas då som något mörkare/mattare.
I denna situation kan man med fördel behandla smycket med silverputs eller silver-dip. Putsa dina smycken vid behov med en putsduk eller putsmedel.

Pärlor ska du använda ofta, det blir de bara vackrare av. De är dock känsliga för uttorkning vilket mattar pärlan! För att den ska behålla sin lyster bör du därför inte ha dom på vid bastubad, i duschen, hos frisören eller låta dem komma i kontakt med avfettande medel, som t ex diskmedel, hårspray eller parfym.

Läderband mår bäst av att  inte användas när du badar, duschar eller sportar.

Om du tar väl hand om ditt smycke hoppas vi att du kommer att få mycket glädje av det under en lång tid!

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vackra hälsningar Saga of Sweden

Klarna